Lag dine egne rengjøringsmidler til ovnen – slik fjerner du fastbrent mat uten giftige kjemikalier
Er ovnen din dekket av fastbrente rester, fett og sorte flekker? Mange tyr til sterke, etsende kjemikalier – men visste du at du kan lage dine egne super-effektive rengjøringsmidler med det du allerede har hjemme? Her er våre beste oppskrifter og metoder for å få en ren, frisk og trygg ovn – helt uten skadelige damper. Slik gjør du: Klem ut sitronsaften i en ildfast form og legg resten av sitronen i formen. Fyll med litt vann og sett formen midt i ovnen. Skru ovnen på 100–120 °C og la den stå i 30 minutter. Bland 1 ts natron + 1 ts sitronsaft + 2 ts vann = gel-lignende blanding. Noen ganger er ovnen rett og slett for skitten – eller tiden for knapp. Våre rengjørere bruker trygge og effektive teknikker for å fjerne selv år gamle belegg – og gir de
Lag dine egne rengjøringsmidler til ovnen – slik fjerner du fastbrent mat uten giftige kjemikalier
1. Hjemmelaget ovnsrens med natron og eddik – klassikeren
Bland natron og vann til en tykk pasta. Smør pastaen over alle innsiden av ovnen – unngå varmeelementene!
La det virke over natten eller minst 8 timer.
Spray forsiktig litt eddik på pastaen – det vil begynne å bruse.
Tørk bort med en våt klut – og skyll flere ganger til alt er borte.
Resultat: Fett og fastbrente rester løsner uten skrubbing – helt magisk!2. For virkelig gjenstridig skitt: sitronsaft og varme
Damp og sitronsyre vil løse opp smusset. Tørk ovnen ren med klut – ingen kjemi, bare sitron!
Bonus: Ovnen vil lukte friskt etterpå.3. Ovnsdør og glass – slik blir det gjennomsiktig igjen
Påfør blandingen på glasset og la den virke i 15–20 minutter.
Skrubb med en myk svamp og skyll godt.
Tips: Bruk en tannbørste for hjørner og sprekker.4. Forebygg fett og fastbrente matrester
Travelt? Rengjøringsteamet til Rengo fikser det for deg